“Народна солідарність” закликає всі сили громадянського суспільства до об’єднання для протидії “комунальному грабунку”

Як відомо, учора т. зв. “Національна комісія регулювання електроенергетики” (НКРЕ) затвердила нові тарифи для 160 “теплопостачальних компаній”, що забезпечують мешканців багатоповерхівок українських міст централізованим опаленням.

Зокрема, у Києві вартість теплової енергії з нового року має зрости щонайменше на 35 відсотків. Проте, цей розмір підвищення ціни опалення неодмінно буде додатково збільшений, оскільки він не враховує оплати послуг ЖЕКів, котрі безпосередньо “продають” тепло споживачам, зокрема – з обслуговування внутрішньобудинкових тепломереж.

Аналогічне зростання тарифу, в основі якого лежить здійснене Урядом влітку цього року півтораразове підвищення ціни на газ для населення та підприємств ЖКГ, так само неодмінно стосуватиметься і постачання українських помешкань гарячою водою.

Слід зазначити, що чинний Уряд, очолюваний Н.Азаровим, прийняв на себе зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом здійснити у квітні 2011 року ще одне 1,5-разове підвищення ціни на газ для “комунального сектору”, без чого розроблений ним Державний бюджет не може бути “збалансований” та хочаб приблизно виконаний.

Крім того, Урядом розроблено законопроект, який передбачає відновлення нарахування пені за заборгованість зі сплати комунальних послуг починаючи з 01 січня 2011 року.

“Комунальна обдиралівка” населення, на полегшення умов для якої спрямована ціла низка владних законодавчих ініціатив, зокрема новий Житловий кодекс, законопроект “Про містобудівну діяльність” та інші, здійснюється в інтересах найкрупнішого московського, “анонімного” міжнародного та “українського” компрадорсько-олігархічного капіталу.

Зокрема, наддоходи від підвищення ціни на газ для українських споживачів отримує РАТ “Газпром”, близько половини акцій котрого належать приватним акціонерам, склад яких офіційно не розголошується. Проте, у ЗМІ серед акціонерів “Газпрому” називають, зокрема, Прем’єр-міністра Російської Федерації Владіміра Путіна та інших. В свою чергу, реальний контроль над підприємством “Київенерго”, на балансі якого перебувають київські ТЕЦ, належить кіпрській офшорній компанії DTEK, якою володіє найбагатший бізнесмен України – Рінат Ахметов.

В той же час, не менше 18 “облгазів”, які постачають газ теплогенеруючим підприємствам, контролюються, на сьогодні, бізнесменом Дмитром Фірташем, який відомий своїми тісними зв’язками з “мафіозі світу №1” Семеном Могилевичем.

З усього цього можна зробити очевидний висновок, що безперервне підвищення цін на газ, теплову енергію та всі основні види комунальних послуг є не результатом того, що громадяни за них ніби-то “недоплачують”, а джерелом постійного збільшення приватних доходів Ахметова, Могилевича, Путіна, Фірташа та інших представників пост-радянського “владно-олігархічного “бізнесу”.

Усі зазначені дії проводяться владою з ігноруванням встановленого законодавством порядку їхнього погодження із профспілками, зокрема – попередньої та нині чинної Генеральних угод.

За цих умов українська “парламентська опозиція” хоч і вдається до постійної публічної критики влади на усіляких телешоу, не виявляє здатності зробити будь-що ефективне для зупинення пограбування українського народу.

Тому на свій захист повинні стати самі громадяни та створені ними “знизу” громадські об’єднання, незалежно від особливостей їхнього формально-юридичного статусу: профспілки, інші громадські організації, ОСББ, “органи самоорганізації населення”, товариства захисту прав споживачів та інші. Разом з тим, для вирішення настільки масштабного завдання нам, безумовно, потрібен зовсім “новий формат”, відмінний та “більш широкий” від усіх натепер існуючих об’єднань та коаліцій.

Всеукраїнська профспілка “Народна солідарність” закликає усі сили та інституції громадянського суспільства України до об’єднання своїх дій з метою захисту народу від олігархічного всевладдя, для чого ми бачимо необхідним створення нової загальноукраїнської коаліції на максимально широкій основі.

За дорученням Центрального координаційного комітету           Всеукраїнської профспілки “Народна солідарність”,

Олексій Кляшторний,                                                                                                        Голова ЦКК

2 responses to ““Народна солідарність” закликає всі сили громадянського суспільства до об’єднання для протидії “комунальному грабунку”

  1. Валерій Добродєєв

    Олексію, я вражаюсь твоєю наполегливістю та послідовністю в діях твоїх…
    Я приєднуюсь до твого заклику всім своїм нутром і діями… Я вдячний долі за те, що познайомився з тобою особисто…

    Я думаю, що нового формату потребує не тільки спільна боротьби проти “комунального грабунку” українського суспільства олігархами — вона має стати складовою частиною всього комплексу питань боротьби нашої за права свої і першою ж дією на цьому шляху (саме “в новому форматі” боротьби цієї) і має стати та справа, в якій ти мені вчора дієво допоміг – в п’ятницю продовжимо…

  2. Шановний Олексію, вдячний Вам за Вашу життєву позицію та конкретні дії та кроки, які Ви робити на захист інтересів територіальних громад та громадських об”еднань. По багатьох питаннях ми з Вами однодумці. Радий буду зустрітися особисто, та проговорити подальші кроки спільних дій.

Залишити коментар